Det er vigtigt, at alle børn føler sig velkomne og som en del af fællesskabet. Senest når alle børn er ankommet, spiser vi noget lækkert hjemmebagt brød, frugt og grønt.

Når vi har spist, spiller og synger vi sammen, inden vi gør klar til formiddagens ude-oplevelser. Vi er ude hver dag – hele året.

Madrester fra måltidet tager vi med ud til hønsene. Det plejer at være en fantastisk oplevelse for børnene at se hønsene spise, det vi levnede. Nogle gange er vi heldige og hønsene har lagt æg til os.

Vi er aktive, både inde og ude, hver dag. Vi leger i haven og går måske en tur på Kælkebakken, cykler en tur i kolonihaven, skoven eller til stranden, hvor vi blandt andet bruger vores kroppe i det ujævne terræn.

Tit har vi vores små spande med. Så samler vi affald eller ting, vi kan være kreative med på stedet eller derhjemme.

Vi skal ikke bevæge os, fordi det er sundt og fornuftigt, men fordi det er sjovt.

Spise- og sovetider er ”flydende” og tilpasses børnenes behov. Jeg spiser sammen med børnene og til hvert måltid bliver der, som regel på et fad, serveret hjemmebagt brød smurt med kærlighed og forskelligt pålæg, frugt og grønt.

Børnene bestemmer, hvad og hvor meget af det tilbudte, de vil spise. Børn, der har behov for det, bliver også tilbudt hjemmelavet grød og/eller mos. Drikkevarer er tilgængelig for børnene hele dagen.

Sønderskov-Naturdagpleje samarbejder med andre dagplejere. Vi har mulighed for ugentligt at mødes to-syv dagplejere med børn, både udendørs og indendørs, som en form for “legestue”.

Dette er helt frivilligt, for den enkelte dagplejer og det primære vil altid være børnenes behov.

Muligheden for, i barnets tempo, at få gode oplevelser i større grupper, med flere børn og voksne er vigtigt for børnenes udvikling og gør at “springet” til børnehaven føles mindre overvældende.

Videre til UDELIV