Mit navn er Lotte Damm Grevsen. Siden 1995 har jeg været ansat som dagplejer ved Sønderborg Kommune, fra 2014-2016 som gæstedagplejer i Dagplejen Sønderborg Øst.

Arbejdet med de 0-3 årige og samarbejdet med deres forældre er til stor glæde for mig og både berigende og lærerigt. Faldende børnetal og effektiviseringer har ændret vilkårene for børn og deres forældre i de kommunale pasningstilbud. I 2016 besluttede jeg derfor at starte Sønderskov-Naturdagpleje.

Jeg bor sammen med min kæreste, Arne. Tilsammen har vi fem børn og fire børnebørn. Min yngste datter, Laura, som er 18 år, bor hjemme. Vores hjem er røgfrit og vi har flere dyr: hund, kat, fisk, høns og forskellige andre fugle, hvoraf nogle er tamme. De fleste dyr bor udenfor.

For at dygtiggøre mig, tager jeg til relevante kurser, foredrag og konferencer. Dette foregår, som udgangspunkt, om aftenen eller i weekender.

Profilbillede LE Lottes dagpleje1web

Foto: Lene Estehave

I min tid i dagplejen har jeg deltaget i mange spændende kurser – her nogle eksempler:

 • Dagplejens grundkursus
 • Førstehjælp – opdateres løbende
 • Grundmotorik
 • Interkulturel kompetence
 • Kreativt arbejde med dagplejebørn
 • For tidlig fødte børn – usynlige senskader
 • Motorik grundkursus
 • Børn og bevægelse
 • 2010 opstart som Grønne Spirer Naturdagplejer. Herefter, årlige kurser i naturpædagogik. Se gerne mere på: www.grønnespirer.dk
 • Drenge i en kvindeverden
 • Sønderborg Kommunes uddannelse i Sprogpakken. Nyttig information også til jer, som forældre på: www.sprogpakken.dk
 • Uddannelsen som Musikdagplejer
 • Uddannelsen, som Spring Ud i Naturen Ambassadør
 • Coachende kommunikation
 • Uddannelsen, som ambassadør i Tidlig Opsporing. Mere information her
 • Relationskompetence